Beneficiile sucului de mere


De ce suc de mere?
Sucul de mere este unul dintre cele mai sănătoase produse pe care ni le oferă natura. Beneficiile sucului de mere pentru sănătate îl recomandă

drept o băutură potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți.
În sucul de mere se regăsesc numeroase ingrediente care îmbunătățesc sănătatea, precum vitamina C, care ajută organismul să lupte cu o gamă variată de factori nesănătoși, cel mai important fiind scorbutul. De asemenea, unele studii au arătat că vitamina C poate ajuta în lupta impotriva răcelii.

Beneficiile sucului de mere
Merele sunt, in general, principala sursă de fibre naturale!
Sucul de mere conține o cantitate însemnată de fier și majoritatea ingredientelor de care organismul are nevoie zilnic, având în același timp un conținut scăzut de calorii. Sucul este bogat în pectină, subsțantă care purifică organismul de toxine. Această substanță a fost recunoscută a avea in mod substanțial efecte pozitive asupra plămânilor, ajutând persoanele cu probleme respiratorii, chiar și fumătorii. Și lista cu beneficiile sucului de mere este din ce în ce mai mare. Sucul de mere poate fi util împotriva: anemiei, tulburărilor de stomac, reumatismului, arterosclerozei, diabetului, obezității, etc. Poate ajuta la prevenirea bolilor de rinichi și ficat, colitei cronice și formării de acid uric in organism. Sucul de mere îndepărtează metalele grele și sărurilor radionuclide din organism. De asemenea, poate fi de ajutor în tratarea dizenteriei, bolilor respiratorii acute și laringitei. Conține și elemente care ajută la întărirea oaselor, ceea ce îl face extrem de util pentru femei și copii.

Sucul de mere – un excelent anti-oxidant
Sucul de mere este considerat un foarte bun anti-oxidant, folosit de organism pentru tratarea și prevenirea bolilor. Este foarte bun pentru organism și atunci când faceți sport. Unele rapoarte arată că, atunci când lucrați din greu, organismul poate produce până la 10 ori mai mulți oxidanți decât în timpul unei zile normale. Aceasta duce la probleme pentru corpul dumneavoastră, care contribuie la oboseala musculară și deteriorarea musculaturii în timpul exercițiului. De asemenea, se pare că anti-oxidanții ajută organismul în prevenirea diferitelor tipuri de cancer în curs de dezvoltare. Consumat cu moderație, sucul de mere poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea colesterolului.

Beneficiile sucului de mere pentru boala Alzheimer
Potrivit unui studiu realizat în ianuarie 2009, sunt din ce în ce mai multe dovezi care demonstrează că sucul de mere ajută la întârzierea debutulului de demență și, în cele din urmă, a bolii Alzheimer. Același studiu a arătat la cobai că sucul de mere a ajutat la o mai bună funcționare a creierului, existând o creștere în zona din creier care ajută la o mai buna orientare in spațiu. De asemenea, sucul de mere a încetinit indicatorii de îmbătrânire la nivelul creierului.

Înapoi sus